PADEL Lessen

Wil je het spel padel leren spelen? Door de basis padelvaardigheden onder de knie te krijgen kun je meer uit het spel halen. Speel je al een tijdje, maar merk je dat je wel technisch en tactiek advies kunt gebruiken? Wil je hier in een privésetting aan werken of juist samen met je partner, vriend(in) of eigen groepje. Neem contact met ons op via WhatsApp.

WAAROM PADEL LES

Padel is de snelstgroeiende sport en dit is niet voor niets, want het is verslavend voor jong en oud. Padel is voor alle leeftijden en ervaringsniveaus. Padel is namelijk zeer laagdrempelig en daarom kun je al snel een leuke bal slaan of rally spelen.

Maar net als bij elke sport die je gaat ontdekken kun je jezelf een suboptimale techniek aanleren die prima kan werken voor als je op een lager niveau speelt. Wil je meer uit de sport halen, dan gaat dit tegen je werken en stagneer je. Wat zonde is van je motivatie, werklust en plezier. Daarom adviseren we altijd te starten met het volgen van les en het werken aan je techniek. Om zo stagnatie te voorkomen en succes te blijven ervaren. Een gewoonte afleren is namelijk een stuk lastiger dan een nieuwe aanleren.

Naast je techniek is padel een zeer tactisch spel, een suboptimale slagkeuze, snelheid, richting of positie komen je al snel duur te staan. Wij werken met gecertificeerde KNLTB padel trainers die zijn opgeleid door de nummer 1 van Nederland: Bram Meijer. Tevens hebben zij diverse bijscholingen gevolgd van toptrainers uit Spanje. We werken met een succesvol toegepaste methodische les(reeks) opbouw, waardoor jij verzekerd bent van een optimale leeromgeving.

LES AANPAK

LESGROEP EN LES OPBOUW

Het is mogelijk lessen te volgen in een privésetting of met twee tot vier personen. We adviseren om te gaan lessen met mensen van ongeveer je eigen speelsterkte en je medespelers hierop uit te zoeken. We starten altijd met een les reeks van minimaal vijf lessen. Waarbij we adviseren om te starten een-op-een of één op twee. Deze samenstelling heeft namelijk de optimale kosten- leercurve verhouding.

Tijdens de les leren we je hoe je een specifieke slag zo optimaal mogelijk kunt slaan (techniek). Daarna leren we een juiste keuze (tactiek) te maken, wanneer en hoe deze slag toe te passen in een spelsituatie. We beginnen altijd met een kennismakingsles en bepalen vanuit hier de vervolg lesdoelen, zoals hieronder beschreven.

LES DOELEN

 • Verbeter je verdediging door de forehand, backhand met en zonder glas.
 • Leer het net te veroveren door middel van een diepe en hoge lob met en zonder glas.
 • Zet je tegenstander onder druk door het spelen van een diepe volley.
 • Zet je pressie vanuit het middenveld met een harde Vibora of Bandeja bij een halfhoge lob. 
 • Werk aan een goede service zodat je vervolg slag een volley aan het net is.
 • Speel een Service return die niet leidt tot een pressie bal of winnaar voor je tegenstander.
 • Probeer met een Chiquita of harde bal op het lichaam vanuit het achterveld tot een opbouwende volley of snelle lob te komen.
 • Behoudt je net positie met een gango of kick na het ontvangen van een diepe lob.
 • Maak een winnaar bij een te korte lob, met vlakke of kick smash uit de kooi.

NEEM NUCONTACT OP

Wil je samen met je partner, vriend(in) of groepje lessen?
Neem direct contact met ons op via WhatsApp!

KLANTEN AAN HET WOORD

 • Amy

  Jaap geeft goed les. Hij legt het rustig en duidelijk uit en heeft geduld. Geeft handige tips en voorbeelden. Mijn spel is er door verbeterd en ik zal zeker nog meer lessen plannen bij Jaap.

 • Evert

  Mooie locatie en goede begeleiding. Een leuke sportieve start van de week. Ik had niet van te voren gedacht dat ik padel zo gaaf zou vinden.

 • Rick

  ‘Fijne trainer. Leuke en leerzame lessen gehad. Aanrader! Rick’

ANDERE DIENSTEN

CLINIC OP MAAT

Een hele dag cursus afwisselen met een bewegingsactiviteit, een bedrijfsuitje of sporten met collega’s? Samen met vrienden of familie kennismaken met padel onder begeleiding van een trainer?

RACKET ADVIES

In het oerwoud van racket keuze helpen we je graag bij het maken van de juiste keuze.

VOOR BEDRIJVEN

Een leuk sportief bedrijfsuitje, lekker sporten met collega’s en plezier beleven. Of bijvoorbeeld een hele dag cursus afwisselen met een beweegactiviteit.

LEEFSTIJL-GEDRAGSCOACHING

Een sterke wil en een mooi voeding-training plan op papier is veelal onvoldoende om de intentie door te zetten in het daadwerkelijk kunnen en smeden tot een leefstijl gewoonte die je volhoudt.

VOEDINGSPLAN

Wat, wanneer en hoeveel je eet heeft invloed op jouw herstel, (padel) sportprestatie vitaliteit en lichaamssamenstelling. Onze Voeding coach maak een doelgericht (sport, afslanken, shape) en haalbaar plan op maat.